​Sundhedsniveau

Vi modtager kun vaccinerede, sunde og raske hunde. Hunden skal være vaccineret mod: hundesyge, parvo, leverbetændelse, kennelhoste og leptospirose. Dette indgår i den normale årlige vaccine. Er du i tvivl, så kontakt din dyrlæge

Ekstra vaccine mod kennelhoste

Der findes en særskilt vaccine mod kennelhoste, som er yderst effektiv.

Vaccinen beskytter allerede efter 72 timer effektivt mod bakteriedelen af kennelhosten og efter 3 uger mod virusdelen.

Vi vil på det kraftigste anbefale vore kunder at tale med dyrlægen om vaccinen og anvende den i god tid inden hunden skal på ophold her. Det er dog ikke et krav at hunden skal have denne ekstra vaccine, for at komme på pensionsophold hos os.

Vi prøver at sikre os et højt sundhedsniveau.

Vi sikrer os at:​

  • Mad- og vandskåle er rene.
  • Hundens boks altid er ren og pæn.

På trods af dette, er der dog visse ting, som er meget svær at undgå:

Diarré​

Diarré forekommer af og til. Men det er dog ikke noget vi oplever tit. Det kan være meget smitsom. Skulle det ske for din hund, vil den blive sat på faste, og derefter skånekost indtil vi vurderer, at hunden igen kan få normalt foder.

Kennelhoste​

Kennelhoste kan forekomme alle steder, hvor hunde er sammen. F.eks til hundetræning, udstilling, i hundeskov osv. og derfor også i en pension. Som hundepension og som hundeejere er vi fuldstændig magtesløse i forholdt til forebyggelse, da en hund kan smitte i op til 14 dage før den selv viser symptomer. Virusen er luftbåren, såvel som båret af sekret, og man kan ikke ved desinfektion eller adskillelse af hundene begrænse et udbrud.

Vaccination er i lighed med human influenzavaccination kun begrænset effektiv. På nogle hunde virker det 100%, andre hunde bliver kun syge i mindre grad og i kortere forløb, og nogle hunde bliver syge alligevel.

Kennelhoste er dog som regel harmløs men yderst irriterende.

Varighed er fra 1 dag til ca. 3 uger.​

Symptomer på kennelhoste er kraftig langvarig hoste, der de første dage ( i enkelte tilfælde op til 14 dage), kan afsluttes med opkast af slim. Første gang hunden hoster, kommer det uden forvarsel. Hunden hoster og gylper og ender med at kaste slim op. Man tror uværligt, at hunden har noget siddende i halsen.

Der er ikke grund til at søge dyrlæge umiddelbart, kennelhoste kan, i lighed med influenza, ikke behandles medicinsk.

Det er dog vigtigt, at holde øje med hundens almene tilstand. Når kennelhosten bryder ud, kan hunden virke lidt mat de første dage. Men hvis hunden får feber, går fra foderet, ligger i kurven og virker meget sløv, eller hundeejeren i øvrigt er bekymret, er der grund til at kontakte dyrlægen. Der kan støde infektioner til f.eks. lungebetændelse, der kan have fatale konsekvenser hvis den ikke bliver behandlet.

Hunden bør ikke motioneres unødigt og ikke komme i kontakt med andre hunde før hosten er overstået.

Vi vil derfor altid opfordre til at man lader sin hund få den ekstra vaccine mod kennelhoste, hvis man vil undgå den. Det er hundeejerens eget ansvar at sørge for at hunden er beskyttet mod kennelhoste.

Men vi er ikke dyrlæger. Hvis du er i tvivl om noget, så skal du kontakte din dyrlæge.​

Besøg os på​

Facebook​

Og følg med i dagligdagen i pensionen

Har du spørgsmål til os? 

Har du spørgsmål ang. pensionen ​eller andet, så skriv via nedestående formular, og vi vil vende tilbage så hurtigt vi kan.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Løvmosens Hundepension

Hundepension beliggende i naturskønne omgivelser. Vi har mere end 25 års erfaring med hunde, og vi ved derfor, hvordan din bedste ven får en god oplevelse i vores hundepension.

Kontrolrapport

Find os

Kontakt

Nørre Forumvej 20, 6715 Esbjerg N

Telefon: 24 24 04 89

E-mail: hbs_forum@hotmail.com

CVR: ​21955787